DESPRE PAROHIE

   

      Cu ajutorul și purtarea de grijă a lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale Serafim Joantă, Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale și de Nord și prin hirotonia diaconului Bogdan-Ionel Ilie întru preot in luna octombrie 2015, s-a înființat Parohia Ortodoxă Româna cu hramul ” Sfantul Teodosie de la Brazi ”, pentru românii ortodocși din Osnabrück si din imprejurimi.                                                                                                                                               

      Prima Sfântă și Dumnezeiască Liturghie s-a săvarșit in data de 20 decembrie 2015, în biserica St. Wiho (Osnabrück). Aceasta biserică ne-a fost pusa la dispozitie de catre Episcopia Catolica din Osnabrück.

        Credincioșii din parohie s-au bucurat în data de 02 octombrie 2016 de vizita IPS. Serafim Joantă, cu ocazia Hramului parohiei. De fapt a fost prima slujbă arhierească săvârșită de un ierarh ortodox român în Osnabrück.

       Mulțumim din suflet celor ce ne-au ajutat într-un fel sau altul la întemeierea acestei parohii și rugăm pe Dumnezeu, pe Maica Domnului si pe Sfantul Teodosie, ocrotitorul acestei parohii, să le răsplătească osteneala.

         ”Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân,  binecuvântare celor ce pleacă”

 

        Adresa Bisericii unde sa savarseste in fiecare Duminica Sfanta Liturghie: An der Wihokirche 14, 49097 Osnabrück.

      Pentru informații legate de programul slujbelor apăsați  aici